Információ nyugdíjasoknak

Tisztelettel üdvözöljük!

 

Amennyiben Ön öregségi nyugdíjban részesül és dolgozni szeretne, örömmel látjuk Szövetkezetünk tagjai között, és bízunk benne, hogy rövid időn belül megtaláljuk az Önnek megfelelő munkalehetőséget! Amennyiben régi munkahelyén szeretne tovább dolgozni, úgy  is javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot velünk, mert  kedvezőbb feltételeket tudunk Önnek biztosítani, mintha közvetlenül a munkaadójával kötne szerződést.

 

Előnyeink:

 • Takarékosság: A béréből csak az SZJA összegét vonjuk le (15 %), egyéb teher nincs!
 • Rugalmasság: Annyit és akkor dolgozik, amikor ráér, igazodunk az Ön időbeosztásához!
 • Adminisztráció: Minden adminisztrációt mi végzünk, tartjuk a kapcsolatot a hatóságokkal!
 • Megbízhatóság: Csak leinformált megbízóval állunk kapcsolatban. Béréért mi felelünk, melyre garancia a Pensum Csoport 20 éves múltja a humánerőforrás ágazatban!

 

 

A munkavállalás feltételei

A munkavállalás legfontosabb feltétele, hogy tagja legyen a Pensum Pension Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetnek (cégjegyzékszám: 01-02-054457, adószám: 26114512-2-42, székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 117., levelezési cím és ügyfélszolgálat: 1066 Budapest, Mozsár utca 16.)

 

Ön akkor lehet a Szövetkezet tagja, ha jogosult az alábbi nyugellátások valamelyikére:

 • öregségi nyugdíj;
 • öregségi rész-nyugdíj;
 • nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíja;
 • átmeneti bányászjáradék.

 

A Szövetkezet lehetőséget biztosít arra, hogy dolgozzon, de nem garantálja, hogy munkát kap akkor, amikor szeretne! A tagsági viszony Önt sem kötelezi arra, hogy munkát vállaljon, de az elvállalt munkát köteles elvégezni.

Ha még nem lépett be tagjaink sorába, munkanapokon 9:00 és 15:30 óra között várjuk az ügyfélszolgálatunkon!

 

Ügyfélszolgálatunk címe:

1066 Budapest, Mozsár utca 16., földszint

Telefon: +36 1 429 0425        e-mail: recepcio@pensum.hu

 

Regisztrációhoz ne felejtse el magával hozni:

 • a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját,
 • az adókártyáját,
 • a TAJ kártyáját,
 • a saját bankszámlaszámot, ennek hiányában postai úton kapja meg havi keresetét;
 • a nyugellátás jogcímének hivatalos igazolását: határozat a nyugdíjfolyósításról, vagy az évente kiküldött, zöld színű nyomtatvány (kutyanyelv) a nyugellátás aktuális éves összegéről;
 • figyelem, a nyugdíjas-igazolvány és/vagy a törzsszám önmagában nem elég a jogviszony igazolásához!

 

Vigyázzon! Ha a fentiek közül bármelyik hiányzik, nem tud regisztrálni a Szövetkezetben!

 

Kérjük továbbá, hogy a nyomtatványok kitöltéséhez esetleg szükséges szemüvegét is hozza magával!

 

Ha minden szükséges dokumentum megvan, a beiratkozás kb. 30 percet vesz igénybe.

Ezt az időt jelentősen lerövidítheti, ha regisztrál a Pensum Nyugdíjas Ügyfélkapun, és megadja a szerződéskötéshez szükséges adatokat! Ekkor az ügyfélszolgálatunk munkatársai csak kinyomtatják a kész dokumentációt, az esetlegesen hiányzó adatokat kitöltjük, Ön aláírja, és kész! Öt perc!

A belépés alkalmával alá kell írnia egy belépési nyilatkozatot, valamint egy munkavállalói eseti szerződést. A belépéssel szövetkezeti részjegyet vásárol, amelynek értéke 500 Ft. Ezt az összeget az első fizetésből vonjuk majd le. A részjegy értékét kilépéskor visszakapja.

 

Fizetés

Minden munkahelyen jelenléti ívet kell vezetnie. A jelenléti íven a munkáltató által aláírással igazolt munkaórák alapján számoljuk ki a havi bérét. Fizetést havonta fog kapni, a ledolgozott hónapot követő hó 10-15. napja között. A kifizetés banki átutalással vagy postai úton történik (mindkét megoldás költségét a Szövetkezet fizeti).

 

A munka után fizetendő személyi jövedelemadó mértéke 2017-ben és 2018-ban is 15%, a bruttó béréből csak ezt a 15%-ot vonjuk le, a többit nettó bérként megkapja.

 

Ha a kapott bérével kapcsolatban kérdése van, vagy szüksége van jövedelemigazolásra, esetleg a bérlapját szeretné kikérni, azt bármikor kérheti munkatársainktól az irodáinkban.

 

Kérdés esetén bátran forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

 

Hasznos információk:

 1. Ha regisztrációval, adatmódosítással kapcsolatos ügyekben fordul hozzánk, akkor írjon nekünk a recepcio@pensum.hu címünkre!
 2. Ha bármilyen munkára jelentkezne, akkor írjon nekünk a szervezes@pensum.hu címünkre!
 3. Ha nem a web-oldalunkon keresztül jelentkezik munkára (hanem pl. Facebookos hirdetésünket olvasva e-mailben jelentkezne), akkor ne felejtse el az e-mailbe beleírni, hogy MELYIK MUNKÁRA jelentkezik, mert egyébként nem tudjuk kitalálni!
 4. A következő Jelentkezési lap-on előzetesen is megadhatja elérhetőségét, így Önt az elsők között hívjuk, ha új munkalehetőség adódik!

 

 

 

Üdvözlettel,

a Pensum Pension Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet igazgatósága