Információ diákoknak

A munkavállalás legfontosabb feltétele, hogy tagja legyél a Pensum Diákmunka Iskolaszövetkezetnek!

 

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

… mielőtt tovább olvasol, szeretnénk figyelmedbe ajánlani “úszómesteri képzésünket”, melynek elvégzésével egész évben garantált munkát biztosítunk számodra! Részletek itt:  http://pensum.hu/pensum-akademia/ 

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

 

….és akkor a további tudnivalók:

A Pensum Diákmunka Iskolaszövetkezet tagja lehetsz, ha betöltötted a 16. életévedet és nappali tagozatos hallgató vagy, esetleg felsőoktatásban tanuló hallgatóként passzív féléves időszakodat töltöd. Kizárólag nyári iskolai szünetben 15. életévüket betöltött diákok is dolgozhatnak, a Munka törvénykönyvében meghatározott korlátozások szigorú betartásával!

A szövetkezet lehetőséget biztosít arra, hogy dolgozz, de nem garantálja, hogy munkát kapsz akkor, amikor szeretnél. A tagsági viszony Téged sem kötelez arra, hogy munkát vállalj, de az elvállalt munkát köteles vagy elvégezni.

Ha még nem vagy tagunk, munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között várunk az ügyfélszolgálatunkon!

Amennyiben megoldható, kérjük, próbálj meg 16:30-ig beérni irodánkba, mert a regisztráció kb. fél órát vesz igénybe!

Ezt az időt jelentősen lerövidítheted, ha regisztrálsz a Pensum Ügyfélkapun, és megadod a szerződéskötéshez szükséges adatokat! Ekkor az ügyfélszolgálatunk munkatársai csak kinyomtatják a kész dokumentációt, az esetlegesen hiányzó adatokat kitöltöd, aláírod, és kész! Öt perc! Le tudod fotózni a telefonoddal az igazolványaidat is, és a képeket fel tudod tölteni az Ügyfélkapus fiókodba, ez is rövidíti a nálunk töltött időt!

Ha nem töltöd ki előre kényelmesen (otthonról, bárhonnan) a szerződéskötéshez szükséges adatokat, akkor itt nálunk kézzel írogathatod be két példányban mindet! Ráadásul nekünk még egyszer be kell írnunk. Szóval…. szerintünk töltsd ki online!

 

 

Ügyfélszolgálatunk címe:

1066 Budapest, Mozsár utca 16. (MOZSÁR Trade Center)

Telefon: +36 1 429 0425                e-mail: recepcio@pensum.hu

 

Regisztrációhoz ne felejtsd el magaddal hozni (attól függetlenül, hogy online már megadtad az adataidat!):

 • a személyi igazolványodat,
 • a lakcímkártyádat,
 • az adókártyádat,
 • a TAJ kártyádat,
 • a saját bankszámlaszámodat (ha nincs, akkor közeli hozzátartozóét),
 • a diákigazolványodat (csak érvényes matricával tudjuk elfogadni – ha nincs matrica, akkor iskolalátogatási igazolással is igazolhatod a jogviszonyodat)
 • és ha még nem múltál el 18 éves, akkor szülői beleegyezésre is szükséged lesz (PDF-ben itt letölthető)! FIGYELEM! 18 év alatti diákot írásos szülői beleegyezés nélkül NEM regisztrálunk iskolaszövetkezeti tagként!

Vigyázz! Ha a fentiek közül bármelyik hiányzik, nem tudsz beiratkozni!

 

A belépés alkalmával ki kell töltened/alá kell írnod egy belépési nyilatkozatot, valamint egy munkavállalói szerződést. A belépéssel szövetkezeti részjegyet is vásárolsz, amelynek értéke 500 Ft. Ezt az összeget az első fizetésből vonjuk majd le, nem kell befizetned semmit. A részjegy értékét kilépéskor visszakapod.

 

 

Fizetés

Minden munkahelyen jelenléti ívet kell vezetned. A jelenléti íven a munkáltató által aláírással igazolt munkaórák alapján számoljuk ki a béredet. Fizetést havonta fogsz kapni, a ledolgozott hónapot követő hó 10-15. napja között. A kifizetés banki átutalással történik (az átutalás költségét az iskolaszövetkezet fizeti).

 

Diákmunka után fizetendő személyi jövedelemadó mértéke 2017-ben 15%. Ezt az összeget nekünk kell levonnunk a béredből, és be kell fizetnünk a NAV számára. A fennmaradó bér a nettó béred, ezt utaljuk a megadott számlaszámra.

 

Ha a kapott béreddel kapcsolatban kérdésed van, vagy szükséged van jövedelemigazolásra, esetleg a bérkartonodat szeretnéd kikérni, azt bármikor kérheted munkatársainktól az irodáinkban.

 

 

Kilépés

A kilépést csak olyan tagjainknak javasoljuk, akik többé nem lesznek (vagy nem lehetnek) nappali tagozatos diákok. A tagság megszüntetését kétszer is érdemes meggondolni, ugyanis kilépés után csak megfelelő indok hitelt érdemlő bizonyítása után kiadott, külön engedéllyel van lehetőség újra beiratkozni.

 

Kilépés helyett inkább az inaktív tagságot javasoljuk. Ennek előnye, hogy a tagságod nem szűnik meg, és bármikor újra aktív tagunk lehetsz, egy friss iskolalátogatási jogviszony igazolás, vagy érvényes matricával ellátott diákigazolványod bemutatásával.

 

Inaktívvá úgy válhatsz, hogy e-mailen, telefonon, vagy személyesen jelzed valamelyik Pensum irodában, hogy mikortól nem akarsz, vagy nem tudsz munkát vállalni.

 

Iskolaszövetkezeti tagságot megszüntetni csak személyesen lehet az irodáinkban egy kilépési nyilatkozat kitöltésével. Ezzel megszűnik a szövetkezeti tagságod. A részjegyed értékét kilépés után átutaljuk a megadott bankszámlaszámodra.

 

 

A tagság megszüntetésének és az évközi adóadatlapok kitöltésének menete:

 1. Az utolsó munkabér bérszámfejtését követően (a) van először lehetőség a kilépési nyilatkozat kitöltésére, (b). vagy az adóadatlap kiállítására;
 2. A kiléptetés tényleges dátuma a nyilatkozattétel tárgyhavának utolsó napja. (c)
 3. A tényleges kilépést követő első munkanapon (d) van lehetőség az évközi adóadatlap kiállítására (tekintettel arra, hogy az adatlap tartalmazza a kilépés dátumát).

 

Példa:

(a). Ha augusztus 1-én még dolgoztál (ekkor töltötted utolsó munkanapodat), akkor a bérszámfejtési időszak vége szeptember 12.

(b). A kilépési nyilatkozat tételének lehetséges időszaka tehát augusztus 2-31.

(c). Az iskolaszövetkezeti tagságod megszűnik augusztus 31-én.

(d). Az adóadatlap kiadható szeptember 12-től.

 

Kérdés esetén bátran fordulj ügyfélszolgálatunkhoz!

 

 

Hasznos információk:

 1. Ha regisztrációval, adatmódosítással kapcsolatos ügyekben fordulsz hozzánk, akkor írj nekünk a recepcio@pensum.hu címünkre!
 2. Ha áruházi munkára jelentkeznél, akkor írj nekünk a jelentkezes@pensum.hu címünkre!
 3. Ha bármilyen más munkára jelentkeznél, akkor írj nekünk a szervezes@pensum.hu címünkre!
 4. Ha nem a web-oldalunkon keresztül jelentkezel munkára (hanem pl. Facebookos hirdetésünket olvasva e-mailben jelentkezel), akkor ne felejtsd el az e-mailbe beleírni, hogy MELYIK MUNKÁRA jelentkezel, mert egyébként nem tudjuk kitalálni.

 Álláshirdetéseinket mostantól megtalálod partnerünk, a Jooble oldalain is!