Bejegyezték a Pensum Pension Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetet

A cégbíróság október elején bejegyezte a Pensum Pension Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetet.

Az öregségi nyugdíjas-törzsszámmal rendelkező érdeklődők számára munkalehetőséget biztosító új szövetkezeti formát 2017-ben hozta létre a kormány, augusztustól mostanáig egyes források szerint harmincnégy ilyen szövetkezet alakult.

Mivel a Pensum Csoport üzletpolitikájába és stratégiájába teljes mértékben illeszkedik a nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatása, így a Pensum is megalakította saját nyugdíjas szövetkezetét, mely október 10-től várja az érdeklődők jelentkezését mind munkaadói, mind munkavállalói oldalról.

A nyugdíjasok foglalkoztatása mellett szóló érvek közül talán a legfontosabb a még mindig aktív korosztály hatalmas tapasztalatának kiaknázása, a tudás átruházása a fiatalokra. Sok vállalkozás, de talán még több intézmény (oktatási és egészségügyi intézmények) számára lehet ez a foglalkoztatási forma a megoldás az égető munkaerő-hiányra.

Ugyanakkor buktatói is lehetnek a nyugdíjas-szövetkezeteknek: az ebben a formában foglalkoztatott nyugdíjasok elesnek a nyugdíjprémium lehetőségétől.

Ma még csak találgatni tudjuk, mit hoz a közeljövő, de néhány hónap múlva már friss tapasztalatokról számolhatunk be itt a Pensum oldalain!