A külföldi munkavállalásról

Információk külföldi állást keresőknek

Társaságunk rendelkezik Németországba történő munkaerő-kölcsönzési engedéllyel, melynek keretében vállalkozások részére magyar munkavállalókat kölcsönöz német vállalkozások részére. A jelentkezőkkel Magyarországon, munkaerő-kölcsönzésre irányuló munkaszerződést kötünk. Ebben a konstrukcióban a munkavállalók teljes biztonságban érezhetik magukat, hisz nem érintik őket a külföldi munkavállalással, közvetítéssel járó bizonytalanságok, félelmek. Társaságunk folyamatos kapcsolattartást biztosít minden munkavállalója részére, és segédkezik minden probléma megoldásában, nem csak a munka elkezdésekor, hanem az egész munkaviszony alatt.

Jelentkezés és munkavállalás menete:

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy szeretne Németországban munkát vállalni, kérjük küldjön el egy fényképes Önéletrajzot a kulfoldimunka@pensum.hu  e-mail címre. Ön ezzel bekerül adatbázisunkba.

Cégünknél semmiféle regisztrációs díj, vagy egyéb fizetési kötelezettség nincs!

Amennyiben találunk Önnek megfelelő munkalehetőséget kollégánkkal egyeztetett időpontban lefolytatunk egy állásinterjút…

A személyes interjút követően minden németországi munkára kölcsönzött munkavállalóval társaságunk magyar munkaerő-kölcsönzésre irányuló munkaszerződést köt, és Magyarországon teljesíti bejelentési kötelezettségét.

A munkaszerződéshez szükséges papírok: 

  • Személyi igazolvány
  • Lakcímigazoló kártya
  • Adókártya
  • TAJ kártya
  • Magyarországi bankszámlaszám
  • Az elmúlt 2 év előző munkahelyi kilépő papírjai

Amit Önnek el kell intéznie a külföldi munkába lépés előtt: 

  • A1 jelű ún. hordozható nyomtatvány kiváltása (A szükséges nyomtatványt a megyei kormányhivatalok egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervei állítják ki.)
  • Európai egészségbiztosítási kártya kiváltása (A Kártya bármely megyei kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervénél igényelhető a magyar egészségügyi szolgáltatásokra jogosult személyek részére.)

A munkaszerződés megkötése után megszervezzük az Ön utazását és szállását, hogy az adott időben elkezdhesse a munkáját Németországban.

Cégünk folyamatos kapcsolatot tart fenn Önnel, és az összes külföldön dolgozó munkavállalóval az egész munkavégzés alatt.